MES in de bakkerij industrie

De MES (Manufacturing Execution System) en PCS (Process Control System) niveau’s worden vaak gezien als twee opgesplitste systemen in een productie. Plant iT gaat deze opsplitsing tegen. Onnodige interfaces en dubbele user groups worden vermeden door MES functies te combineren in een PCS om zo een IT systeem te creëren. Dit biedt de perfecte basis voor een geïntegreerde informatie processing en verhoogt de efficiëntie van systeembediening, onderhoud en reparaties als ook toekomstige uitbreidingen. The MES taken en gedeeltes van de PCS kunnen worden gezien als een centrale IT systeem. Dit is de reden voor de ontwikkeling van de flexibele systeem platform Plant iT, bestaande uit basis systemen en modules voor aanvragen in verschillende onderdelen in een productie installatie.

Een voorbeeld van de naadloze integratie tussen MES functionaliteiten en de PCS niveau van een industriële bakkerij is de Plant iT material module. Aangezien de beschikbaarheid van materialen (voornamelijk grondstoffen, hulpproducten en besturingsproducten) van groot belang is voor bakkerijen, biedt proces georiënteerde materiaal management data op permanente basis aan. Dit verzekert snelle beslissingen over interventies in het procescyclus gedurende de productie. Een essentiële criteria van de kwaliteit van deze beslissingen is de per directe beschikbaarheid van de relevante data, lokale beschikbaarheid en kwaliteitsstatus van de gemaakte materialen.

Plant iT garandeert de benodigde integratie. Bijvoorbeeld het verzekeren van de traceerbaarheid en het uitdragen van procedure optimalisatie afhankelijk van de parameters van de grondstoffen. Ontvangen grondstoffen in de respectievelijke werkstroom worden ook vastgelegd in deze fashion. De migratietijd voor de renovatie van projecten kan worden geminimaliseerd dankzij de transparantie van de Plant iT product group, De kosten van de herkwalificatie metingen kunnen ook worden geminimaliseerd door de objectgeoriënteerde systeem infrastructuur.