Procestechnologie voor de bakkerijen industrie

Plant iT is onmisbaar voor de bakkerij-industrie. De volgende functies zijn een integraal onderdeel van ons procesbesturingssysteem:

 • Orderbeheer
  Proces- of productieorders voor de procedures:
  goederenontvangst, deegproductie, bakken, verpakken, verzenden.
 • Receptbeheer
  Acceptatie van materiaallijsten en consumptiefeedback in ERP-systemen, receptaanpassingen (aantal, waterhoeveelheden, deegtemperatuur) van een huidige order, handmatig beheer van onderdelen en het definiëren van toevoegingstijden bij het kneden.
 • Procesgericht materiaalbeheer
  Het in kaart brengen van de materiaalstroom in alle processtappen, voorraadbeheer van grondstoffen, hulpstoffen en operationele materialen, materiële voorzieningen, updates over oud brood en restanten, en batch- en producttracering.
 • Geïntegreerd energiebeheer
  Het verzamelen en visualiseren van energiegegevens, energiestatistieken met gedetailleerde verbruiksrapportages, feedback over het energieverbruik, beheer van de algehele proceskosten, optimalisatie van de operatiemodus van de energieopslag.
 • Kwaliteit- en productieoptimalisatie
  Koppeling met laboratoriumsystemen, workflow van testprocessen voor de kwaliteitsbewaking, operationele gegevensverzameling, OEE-kerncijfers voor bakkerijen.
 • Onderhoud
  Onderhoudsorders, inkoop van onderdelen (magazijnafhankelijk of ordergericht), planning van onderhoudsprojecten en het volgen van processen, magazijnbeheer van onderdelen met minimale voorraadcontrole.