Automatiseringsoplossingen voor de drankenindustrie

Productielocaties in de drankenindustrie worden vaak gekenmerkt door traditionele fabrieken en verouderde procesbesturingssystemen. Omdat de bestaande oplossingen vaak autonoom functioneren, is er geen continue communicatie mogelijk tussen de diverse onderdelen van de fabriek. Dit probleem is nog groter als SCADA of procesbesturingssystemen van verschillende producenten worden gebruikt voor individuele procesonderdelen of productiecellen. Deze kunnen immers niet of nauwelijks met elkaar communiceren. Het leidt onherroepelijk tot mindere prestaties, omdat de vereiste transparantie en een uniforme en gecentraliseerde automatische gegevensverzameling niet kunnen worden gegarandeerd. Hierdoor is het vaststellen van gestandaardiseerde productiviteitscijfers zeer tijdrovend. Bovendien is de kans op fouten veel groter door het grote aantal handmatige handelingen dat nodig is.

Onze procesbesturingssystemen bieden wel de noodzakelijke integratie, van een geautomatiseerde goederenontvangst en productie tot de uiteindelijke vullijnen. Altijd in overeenstemming met EU-richtlijn 178/2002. Toen we 30 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van onze procesbesturingssystemen werd ons al snel duidelijk dat de drankenindustrie haar eigen aanpak verlangt. Ons procesbesturingssystemen Plant iT en brewmaxx zijn dan ook toegerust met specifieke functies.

Behalve de implementatie van onze procesbesturingssystemen (uitbreiding, migratie of nieuwe bedrijfsinstallaties) hebben we ook een jarenlange ervaring op het gebied van conceptontwikkeling en het realiseren van geïntegreerde en intelligente MES- en automatiseringsoplossingen. Bedrijven die al vele jaren op onze oplossingen en expertise vertrouwen zijn onder meer Danone, Emig, Carlsberg, Heineken, Juhayna, Müller Milch, SAB Miller, Sachsenmilch en Wimm-Bill-Dann.