Toepassingsgebieden in de voedingsmiddelen industrie

Toen we 30 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van ons procesbesturingssysteem, werd ons al snel duidelijk dat de voedingsmiddelenindustrie zo zijn eigen aanpak verlangt. Ons procesbesturingssysteem Plant iT is dan ook toegerust met specifieke functies. Naast uitbreidingen en nieuwe bedrijfsinstallaties is ons procesbesturingssysteem uitermate geschikt voor migratie van oude systemen, omdat het ondersteuning biedt voor de programmable logic controls (PLC's) van uiteenlopende fabrikanten. De oplossing die Plant iT biedt is universeel en kan dan ook gezien worden als het belangrijkste pluspunt, voor zowel de klant als de leveranciers van machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De overdracht van kennis wordt hiermee vergemakkelijkt, wat weer leidt tot verkorting van de uitbestedingstijden. Daarnaast worden kosten bespaard op uitbreiding, onderhoud en installatietraining.

Plant iT is een gestandaardiseerd procesbesturingssysteem met vooraf geconfigureerde automatiseringscategorieën, dus re-engineering en uitbreiding zijn geparametriseerd en niet geprogrammeerd. Met Plant iT behoren alledaagse afzonderlijke taken (coderen voor SCADA, PLC's, etc.) voorgoed tot het verleden. Geconfigureerde services kunnen eenvoudig worden gekopieerd, uitgebreid en overgezet voor andere projecten en blijven toch volkomen inzichtelijk voor operators, voedselingenieurs en application developers.

Dankzij onze nauwe samenwerking met de beste universiteiten op het gebied van voeding, voedseltechnologie en de productie van machines en installaties is ons procesbesturingssysteem voorbereid op de laatste trends en criteria die in de voedingsmiddelenindustrie van kracht zijn.

Plant iT wordt wereldwijd gebruikt door producenten van de volgende voedselproducten:

 • Vleesproducten,
  bv. zoals vlees, productie van koud vlees en sauzen, snacks
 • Melk (meer informatie over de zuivelindustrie vindt u hier),
  bv. zoals kaas, boter, margarine
 • Bakkerijproducten (meer informatie over de bakkerij-industrie vindt u hier),
  bv. zoals brood, bolletjes, baguettes, pizza's
 • Oliën en vetten,
  bv. zoals olijfolie, ketchup, mayonaise, salsa's
 • Zoetwaren,
  bv. zoals chocolade, snoep
 • Fruitverwerkingen,
  bv. zoals vruchtensiroop
 • Basisstoffen,
  bv. zoals additieven, aroma's
 • Diervoeding en mengvoeders,
  bv. zoals voeding voor huisdieren (kattenvoer, hondenvoer) en veevoer