Automatiseringsoplossingen voor de zuivel industrie

Een groeiend assortiment producten, hoge hygiënenormen en de wettelijke verplichting om ondersteunende documenten te leveren, leidt tot de continue invoering van nieuwe vereisten voor de zuivelindustrie: de complexe productieprocessen moeten op een integrale en veilige manier worden gemonitored, gecontroleerd en geanalyseerd.

De ontwikkeling van intelligente automatiseringsoplossingen voor bedrijven in de zuivelindustrie vereist meer dan alleen systeemkennis. Ervaring en kennis van de industrie over complexe structuren en processen in een zuivel- of kaasbereidingsomgeving zijn net zo belangrijk. Dankzij meer dan 30 jaar ervaring in procesautomatisering voor melkverwerkende bedrijven, weten we hoe we aan de uitgebreide eisen van de zuivelindustrie kunnen voldoen. Ons industrie gebaseerde personeelsstructuur, bestaande uit hoog gekwalificeerde procesingenieurs, elektrotechnici, computerwetenschappers en levensmiddelentechnologen, verdient ook een speciale vermelding.

Bovendien bieden wij met ons in eigen in huis ontwikkeld PCS Plant iT een bewezen oplossing voor de geïntegreerde procesautomatisering van zuivel- en kaasmakerijen. Talloze bedrijven, b.v. Almarai, Danone, Bauer, Müller, NÖM, Friesland Campina en Wimm-Bill-Dann gebruiken ons procesbeheersysteem Plant iT over de hele wereld.

We zijn al decennialang intensief in dialoog met universiteiten, zuivelverenigingen en instituten en bevorderen kennisoverdracht van procesbesturingstechnologie, automatisering en MES-oplossingen. Een goed voorbeeld hiervan is de succesvolle samenwerking met de Technische Universiteit van München (TUM).