Raad van bestuur van ProLeiT AG

Wolfgang Ebster werd geboren in Saalfelden (Oostenrijk) op 3 februari 1960. Na zijn ingenieursstudie aan een HTBL (hoger technisch onderwijsinstituut), begon hij te werken voor Siemens AG in Erlangen, Duitsland, waar hij verantwoordelijk was voor de implementatie van fabrieksautomatisering in de kunststofverwerkings- en voedselafdeling. 

Manfred Czepl werd geboren in Hallein (Oostenrijk) op 4 maart 1957. Na zijn ingenieursstudie aan een HTBL (hoger technisch onderwijsinstituut), begon hij eveneens te werken voor Siemens AG in Erlangen, Duitsland. Als ingenieur inbedrijfstelling was hij gedurende zes jaar verantwoordelijk voor de bedrijfsautomatisering in de papier- en voedingsmiddelenafdeling. Voor dit gebied nam hij ook de systeemontwikkeling en klantentraining op zich. 

Josef Buchsteiner werd geboren in Flachau (Oostenrijk) op 6 april 1965. Hij studeerde af in elektrotechniek aan een HTBL (hoger technisch onderwijs instituut) en kwam in 1986 bij ProLeiT, vier maanden na de oprichting, en was aanvankelijk werkzaam als projectingenieur. De focus van zijn werk ging echter al snel over naar de ontwikkeling van software voor de eerste procesbesturingssystemen van ProLeiT GmbH, zoals het bedrijf toen heette. Hij werd plaatsvervangend afdelingshoofd in 1993 en was van 1999 tot 2006 leider van de brouwerij- en drankenafdeling. Hij werd in 2006 aangesteld als hoofd van de afdeling Ontwikkeling en werd in 2010 lid van de raad van bestuur. 

Jürgen Wölfl werd op 19 november 1965 in Erlangen (Duitsland) geboren. Na zijn afstuderen in elektrotechniek aan de Friedrich-Alexander-universiteit in Erlangen-Nürnberg in 1992, begon hij bij ProLeiT in 1995 te werken als projectingenieur voor de chemische en voedselafdeling. Hij werd teamleider in de afdeling Chemie en Farmaceutica in oktober 1998 om een jaar later tot hoofd van de afdeling benoemd te worden. Na de herstructurering van het bedrijf in 2001 nam hij een nieuwe functie op zich als manager van de afdeling Pharmaceutical, Food & Chemical en werd hij in 2011 lid van de raad van bestuur. 

In 1986 richtten Wolfgang Ebster en Manfred Czepl "PROLEIT, Gesellschaft für technologieorientierte Prozessleittechnik mbH" op. Na gestart te zijn als klein ingenieursbureau met twee personen is ProLeiT AG nu een globaal opererend bedrijf dat samen met zijn dochterondernemingen in de ProLeiT Group, wereldwijd ongeveer 400 mensen in dienst heeft. ProLeiT AG verhoogde in de zomer van 2016 het aantal directieleden in de raad van bestuur tot vier. Dit als een prompte reactie op de voortdurende groei van het bedrijf en om ervoor te zorgen dat het goed voorbereid is om aan de eisen en uitdagingen van de komende jaren te voldoen. 

De twee oprichters zijn verantwoordelijk voor de volgende gebieden: Als Chief Executive Officer (CEO) en de Chief Financial Officer (CFO) is Wolfgang Ebster verantwoordelijk voor de strategische planning en oriëntering van de ProLeiT Group alsook voor de financiële toestand van het bedrijf. Manfred Czepl is de Chief Operation Officer (COO Sales) en heeft voornamelijk de leiding over verkoopactiviteiten. Jürgen Wölfl (COO Projects) is verantwoordelijk voor de automatiseringsprojecten van de Groep. In deze context houdt hij onder meer toezicht op de succesvolle overdracht van de knowhow binnen de groep, de verdere ontwikkeling van de expertise op het gebied van projectbeheer en hij zorgt ervoor dat hun gewaardeerde klanten kunnen rekenen op de beste service en ondersteuning. Josef Buchsteiner (COO R & D) heeft de rol van Development Director op zich genomen en daarmee de verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling van de uitgebreide productportfolio van ProLeiT.