Plant Batch iT MWS - De weegassistent voor handmatige weegprocessen

Handmatig materialen toevoegen is een taak die regelmatig nodig is in de procesindustrie. Die kunnen variëren, van kleine hoeveelheden voor laboratoria tot hoeveelheden die met alleen platformschalen kunnen worden geregistreerd. Mogelijke oorzaken van fouten in deze fase zijn meestal te wijten aan het feit dat weegbestellingen handmatig worden opgeschreven en dat veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd. Inefficiënte weegprocessen en off-specificatie batches veroorzaakt door foutieve toevoegingen leiden bovendien tot verminderde kwaliteit en een opmerkelijk verlies aan tijd en grondstoffen.

Intelligente weegassistent voor een hoge productiviteit en kwaliteit

Het nieuwe handmatige weegsysteem (MWS) van ProLeiT, een add-on voor het modulaire procesbesturingssysteem Plant iT, levert een intelligente weegassistent die de heldere verwerking van stuklijsten mogelijk maakt, terwijl de operatoren visueel en betrouwbaar door het weegproces geleid worden, geholpen door vijf kleuren gradaties. Om de best mogelijke ondersteuning voor processen op het bedieningspaneel te bieden, bevat de toepassing workflowgegevens, waaronder bv. informatie over vereiste beschermende kleding of hoe bepaalde materialen moeten worden behandeld.
Bovendien helpt het MWS operatoren bij het kiezen van de meest geschikte weegschalen, afhankelijk van het vastgestelde weeg- en tolerantiebereik. Na het voltooien van een weegproces kan een label voor de verpakking worden gemaakt. De barcode van dit label integreert alle relevante informatie over de bestelgegevens, de gewogen componenten, inclusief hoeveelheden en, indien nodig, hanterings- en gevaarsymbolen.

Het extra handmatige weegsysteem (MWS) omvat de volgende functies:

  • Betrouwbare visuele ondersteuning voor het handmatige weegproces
  • Automatische selectie van geschikte weegschalen
  • Meer veiligheid voor componenttoevoegingen
  • Integratie van kwaliteitsbeheer
  • Klantspecifieke functies mogelijk

Optimalisatiepotentieel op alle niveaus

Het handmatige weegsysteem van ProLeiT helpt bij het optimaliseren van weegprocessen op elk niveau van de procesindustrie: Productiemanagers profiteren van de traceerbaarheid van de toegepaste materialen en kunnen vertrouwen op verbeterde veiligheidsnormen vanwege de betrouwbare begeleiding door de operator. Bovendien zorgt het gebruik van barcodes en een scanner voor een bijzonder hoge mate van veiligheid bij het toevoegen van componenten. Het werk van het personeel op de bedieningsstations wordt aanzienlijk vergemakkelijkt door duidelijk gestructureerde visualisatietechnieken en opgeslagen workflows, terwijl het volledige overzicht van alle bestaande productieorders de gerationaliseerde werkmethoden verbetert. Het kwaliteitsmanagementsysteem kan ook een grotere rol spelen bij het optimaliseren van weegprocessen door workflows aan te passen, waardoor te allen tijde de naleving van klantspecifieke voorschriften en instructies wordt gegarandeerd.