Geïntegreerde IT oplossingen voor de bakkerijen industrie

Om nieuwe klanten te werven, moet u een trendsetter zijn in de markt. De consolidatiedruk in de bakkerij-industrie stimuleert de ontwikkeling van nieuwe benaderingen. Zo komen er steeds meer industriële bakkerijen, waar op één en dezelfde locatie allerlei verschillende producten worden gemaakt. Denk daarbij aan voorgebakken en ingevroren producten of convenienceproducten.

Als gevolg van de toenemende concurrentie in de bakkerij-industrie moeten alle productieprocessen zo flexibel mogelijk zijn: van de deegproductie en het bakproces tot de verpakking van het eindproduct. Dit betekent bijvoorbeeld dat er met het deeg verschillende versies van een product kunnen worden gemaakt. Dit is mogelijk met één IT-systeem, dat alle bijbehorende half- of volautomatische procesgebieden bestuurt en bewaakt, en dat via geïntegreerde interfaces is gekoppeld aan ERP-systemen.

Geïntegreerde automatiseringsoplossingen met Plant iT

Plant iT is een modulair IT-systeem met geïntegreerde MES-functies voor procesgebieden voor industriële bakkerijen. Dit industriespecifieke element gecombineerd met de modernste informatietechnologie maakt datatransparantie mogelijk van operationeel naar planningsniveau en in alle stadia van waardecreatie. Manufacturing Execution Systems (MES) geven productiemanagers nieuwe mogelijkheden om de gehele procesketen te overzien, van aflevering van grondstoffen tot het verpakte product. Deze geoptimaliseerde transparantie verbetert de productkwaliteit, bespaart energie en grondstoffen en vergroot de beschikbaarheid van machines en systemen.

Talrijke bedrijven, zoals Auer Brot, Glockenbrot Bäckerei, Jowa of Kerry, gebruiken onze beproefde automatiseringsoplossingen in hun productiefaciliteiten.