Uitdagingen voor brouwerijen

De bierindustrie wordt momenteel geconfronteerd met een aantal grote uitdagingen. Stijgende grondstofkosten, vooral voor mout en hop, drijven de productiekosten op en dwingen brouwerijen hun prijzen aan te passen, waardoor de concurrentie toeneemt. Duurzaamheid en milieuvriendelijke productiemethoden winnen aan belang en vereisen investeringen in nieuwe technologieën. Ambachtelijke brouwerijen verhogen de concurrentiedruk op gevestigde bedrijven terwijl ze de markt blijven verrijken met innovatieve producten en smaken. Logistieke problemen veroorzaakt door verstoringen van de mondiale toeleveringsketen maken het transport en de inkoop van grondstoffen moeilijker. Om al deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten brouwerijen zich concentreren op het aanpassen en innoveren van hun bedrijfsmodel.

 • Toenemende concurrentie
 • Traditie versus innovatie
 • Veranderend consumentengedrag
 • Stijdende kosten
 • Duurzaamheid
 • Tekort aan personeel

In deze uitdagende omgeving is het cruciaal om de juiste partner aan boord te hebben. ProLeiT, dat meer dan 37 jaar ervaring heeft in het leiden van projecten en zijn industriële oplossing brewmaxx aanbiedt, is de ideale partner voor brouwerijen, of het nu gaat om gevestigde brouwerijbedrijven of opkomende microbrouwers.

Toonaangevende oplossingen voor de brouwerijsector

Heeft u momenteel te maken met bovengenoemde uitdagingen en bent u op zoek naar een oplossing voor uw brouwerij die:

 • uw processen faciliteert,
 • uw gehele waardeketen optimaliseert,
 • de productiviteit en flexibiliteit van uw bedrijf verhoogt,
 • u helpt uw bedrijf winstgevender te maken
 • en u begeleidt op uw reis naar het opbouwen van de industrie van de toekomst?

brewmaxx biedt u een beproefde oplossing die is afgestemd op de specifieke behoeften van brouwerijen.

brewmaxx is een objectgerelateerd en PLC-gebaseerd procesbesturingssysteem ontwikkeld door ProLeiT GmbH met MES-functionaliteit en een geïntegreerde receptcontrole voor vloeistoffen. brewmaxx kan worden gebruikt in combinatie met PLC's van verschillende fabrikanten en is beschikbaar in vijf talen.

Deze hoge mate van flexibiliteit is een van de redenen waarom brewmaxx tegenwoordig over de hele wereld wordt gebruikt en brouwerijen bestuurt met een jaarlijkse productie van meer dan 250 miljoen hectoliter – bijna een vijfde van de wereldwijde bierproductie!

Wereldwijd ruim
850 installaties
met een totale productie van
ruim 250 miljoen
hectoliter

Onze oplossing in uw brouwerij

Succesverhalen van onze klanten en partners

ProLeiT is er trots op al meer dan 37 jaar samen te werken met gerenommeerde klanten uit de brouwerij-industrie. De succesvolle afronding van gezamenlijke projecten inspireert ons bij ProLeiT elke dag om de toekomst van automatisering vorm te blijven geven. Wij waarderen het persoonlijke contact met onze klanten, de uitwisseling van professionele inzichten en de wederzijdse verrijking van onze ervaringen. Wij zijn bijzonder trots op het feit dat onze brewmaxx-oplossing als standaardtoepassing wordt gebruikt door een breed scala aan brouwerijorganisaties. Meer dan 850 installaties wereldwijd zijn een werkelijk bewijs van onze betrouwbaarheid en het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen.

Meer informatie over ProLeiT-klanten

Ontdek ons archief met fascinerende klantverhalen en laat u inspireren door het succes van onze welbekende getuigenissen.

Hansa Borg

Wijst de weg naar een duurzamere toekomst door belastingspieken te vermijden, belastingdalen te benutten en het verbruik te optimaliseren: hoe ProLeiT brewmaxx bij de Hansa Borg-brouwerij in Bergen heeft geüpgraded, het volledige gebouwcontrolesysteem heeft geïntegreerd en het EnMS-energiebeheersysteem heeft geïnstalleerd.

Meer

Molson Coors

ProLeiT ontving de onderscheiding ‘Leverancier van het jaar’ van Molson Coors, één van ‘s werelds grootste brouwerijgroepen. Wij spraken met onze collega Dominik Schneider over deze langdurige samenwerking.

Meer

Birra Castello

Met ProLeiT’s steun en advies gaat de digitalisering vooruit in Pedavena: onder deskundige begeleiding heeft systeemintegrator PSM het brewmaxx procesbesturingssysteem voor Birra Castello geïntegreerd.

Meer

Bell's Brewery

Om ervoor te zorgen dat de IT-beveiliging bij Bell’s Brewery in Kalamazoo, Michigan, een van de grootste ambachtelijke brouwerijen in de VS, klaar is voor de toekomst, moest in slechts één project aan drie ‘highlight-vereisten’ worden voldaan.

Meer

Onze klanten

... en nog vele anderen

 

Uw aanspreekpunt voor brouwerijen van de toekomst

Heinrich Junker
Head of Sales Brewing | Malting | Beverages
Breweries
Telefoon: +49 171 9730566
E-mail: heinrich.junker(at)proleit.com

 

 

 

brewmaxx – de automatiseringsoplossing voor brouwerijen

Als geen ander procesbesturingssysteem op de markt is brewmaxx perfect afgestemd op de dagelijkse behoeften van brouwerijen. Wij werken daar waar gestandaardiseerde besturingssystemen tekortschieten, door onze aandacht te richten op branchespecifieke procesautomatisering voor brouwerijen. Ondersteund door ons interne systeemontwikkelingsteam en nauwe samenwerking met brouwerijen, fabrieksleveranciers en universiteiten, biedt brewmaxx een geavanceerd procesbesturingssysteem voor de brouwerij-industrie.

Naast het standaard procesbesturingssysteem biedt ProLeiT ook een groot aantal brouwerijspecifieke modules en add-ons die flexibel kunnen worden gecombineerd.

Actuele producthighlights

Duik in een wereld vol innovatie en vooruitgang. Met brewmaxx ben je altijd een stap voor als het gaat om de nieuwste oplossingen voor brouwerijen. Ons innovatieve productportfolio wordt voortdurend ontwikkeld door ons interne R&D-team.

Energiebeheer

Bewaak en beheer het energieverbruik in uw brouwerij efficiënt met ons energiebeheersysteem. Identificeer het optimalisatiepotentieel en verbeter de energie-efficiëntie van uw brouwerij op de lange termijn.

Meer

Vloeistofbehandeling

De Liqu iT-module, die standaard in brewmaxx is geïntegreerd, is ideaal voor het aansturen en monitoren van continue processen in de bierproductie. Speciaal ontwikkelde automatiseringsklassen en vooraf gedefinieerde equipment modules bieden onder meer een parametreerbare sequentiebesturing op basis van stapketens, modules voor tankparkbeheer en andere brouwerijspecifieke functies.

Meer

Equipment Modules

Equipment Modules bundelen de technische functies van verschillende brouwinstallaties. Ze besturen complexe procedures, zoals de gehele harkprocedure in een filterkuip, semi-automatisch.

Meer

Routing Management

Met ons brewmaxx Routing Management kunt u de bezettingstijden van de tanks in uw brouwerij verlengen, waardoor uw installatie efficiënter wordt gebruikt.

Meer

Bekijk de vele toegevoegde waarden die brewmaxx biedt

brewmaxx zorgt voor minder programmering omdat we het principe van ‘parametrering in plaats van programmeren’ toepassen. Dit betekent dat we technische instellingen gebruiken om individuele programmering grotendeels te vermijden. Onze ‘compilerloze’ systeemarchitectuur creëert de nodige flexibiliteit om wijzigingen aan te brengen, zelfs tijdens lopende werkzaamheden. Hierdoor kunt u het besturingssysteem zonder enige downtime aanpassen. Bespaar tijd en verkrijg een echt concurrentievoordeel.

Engineering met brewmaxx vindt plaats volgens gestandaardiseerde methoden. Standaardfuncties, bijvoorbeeld brouwerijspecifieke automatiseringsklassen, zorgen ervoor dat het procesbesturingssysteem transparant is. Wijzigingen en uitbreidingen kunnen zo altijd worden getraceerd en gedupliceerd - een veilige investeringsoplossing voor de toekomst.

Algemene functies van het procesbesturingssysteem brewmaxx

 • Objectgeoriënteerd, open en PLC-gebaseerd procesbesturingssysteem
 • MES-functionaliteit
 • Geïntegreerde, technologiegerelateerde receptcontrole en -beheer
 • Intuïtieve gebruikersinterface, ontworpen volgens de nieuwste gebruiksnormen
 • Standaardbibliotheek voor intelligente, vectorgebaseerde procesafbeeldingen
 • Process Screen Designer voor het maken van procesafbeeldingen
 • Uitgebreide modulebibliotheek met vooraf gedefinieerde automatiseringsklassen
 • Brewerijspecifieke equipment modules
 • Production Report Designer voor het maken van productierapporten
 • Divisieoverschrijdend en webgebaseerd rapportagesysteem
 • Uitgebreide archiveringsfuncties
 • Energiemanagementsysteem
 • Registratie- en uitvoerfunctie van procesaflopen