brewmaxx - De installatie-oplossing voor brouwerijen

Meer dan 30 jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van ons procesbesturingssysteem. Tegenwoordig wordt ons PLC-gebaseerde systeem door brouwerijen ingezet voor automatisering, informatie en besturingstechnologie. Processen kunnen continu worden bestuurd en gecontroleerd met brewmaxx - van de verzameling van productiegegevens, procesbesturingstechnologie en receptgestuurde vloeistofverwerking tot functies voor compleet productiemanagement (MES) op alle locaties en de integratie van ERP, LIMS en onderhoudssystemen. Het vormt de basis van alle zakelijke beslissingen en verbindt de diverse processen op intelligente wijze met elkaar, zodat de brouwerij efficiënter en goedkoper kan worden beheerd.

brewmaxx is de Plant iT-oplossing voor brouwerijen. Het systeem is zeer geschikt voor dagelijkse operaties in brouwerijen en biedt ongekende innovaties en oplossingen waarbij de gebruiker centraal staat. brewmaxx werkt veel beter dan gestandaardiseerde procesbesturingssystemen, omdat we ons richten op een specifieke procesautomatisering voor brouwerijen. Dankzij onze interne systeemontwikkeling en nauwe samenwerking met brouwerijen, installatieleveranciers en universiteiten biedt brewmaxx een modern procesbesturingssysteem voor brouwerijen.

Het brewmaxx-systeem

Het brewmaxx-systeemHet modulaire systeemontwerp van brewmaxx: basissystemen, modules en add-ons.

Het brewmaxx-basissysteem en alle modules en add-ons hebben een gecentraliseerde engineering-infrastructuur met een gezamenlijke database en een geïntegreerde parametriseringsinterface. Alle modules en add-ons kunnen worden gecombineerd met het brewmaxx-basissysteem. brewmaxx kan daarom op een flexibele manier worden aangepast aan de diverse procesgebieden en productiemethoden van brouwerijen.

brewmaxx – extra voordelen van onze automatiseringsoplossing voor brouwerijen

Brewmaxx is een objectgericht en PLC-gebaseerd procesbesturingssysteem met MES-functionaliteit en een geïntegreerd receptbeheer voor vloeistoffen. Het kan worden gebruikt in combinatie met PLC's van verschillende fabrikanten en is verkrijgbaar in vijf talen. Deze hoge mate van flexibiliteit is een van de redenen waarom brewmaxx tegenwoordig overal ter wereld wordt gebruikt, met een jaarlijkse output van meer dan 250 miljoen hectoliter. Dat is bijna een vijfde deel van de wereldwijde bierproductie.

Brewmaxx is gebaseerd op het principe 'parametriseren in plaats van programmeren'. Dit houdt in dat afzonderlijk programmeren wordt vervangen door parametrisering van technische en technologische functies. Door deze 'compiler-loze' systeemarchitectuur biedt brewmaxx optimale mogelijkheden voor het maken van aanpassingen tijdens operaties. Aanpassingen aan het procesbesturingssysteem zijn zelfs mogelijk zonder te stoppen met de productie. Dit bespaart niet alleen tijd, maar geeft ons en onze klanten bovendien een belangrijk concurrentievoordeel.

Werken met brewmaxx verloopt volgens gestandaardiseerde methoden. Standaardfuncties zoals speciale automatiseringsklassen voor brouwerijen garanderen de transparantie van het procesbesturingssysteem. Aanpassingen en uitbreidingen kunnen dus altijd worden getraceerd en vermenigvuldigd – een veilige investeringsoplossing voor de toekomst.

Algemene functies en voordelen van het procesbesturingssysteem brewmaxx

 • Objectgericht, open en PLC-gebaseerd procesbesturingssysteem
 • Geïntegreerde en technologiegerelateerde receptcontrole en -beheer
 • Intuïtieve gebruikersinterface, ontworpen volgens de nieuwste functionaliteitsstandaard
 • Standaard bibliotheek met intelligente, vectorgebaseerde procesgraphics
 • Process Screen Designer voor het maken van procesafbeeldingen
 • Uitgebreide modulebibliotheek met voorgeprogrammeerde automatiseringsklassen
 • Speciale uitrustingsmodules voor brouwerijen
 • Production Report Designer voor het maken van productierapportages
 • Geïntegreerde MES-functionaliteit
 • Webgebaseerd divisieoverschrijdend rapportagesysteem
 • Uitgebreide archiveringsfuncties
 • Ondersteuning voor overbodige systeemarchitecturen
 • Energiebeheersysteem
 • In verschillende talen
 • Gebaseerd op standaard software (zoals databases en besturingssystemen van Microsoft)
 • Transparant en schaalbaar licentiemodel
 • Registratie- en uitvoerfunctie van processen