Procesautomatisering

Er zijn SCADA-oplossingen en procesbesturingssystemen die niet of nauwelijks geschikt zijn voor specifieke sectoren. Andere systemen bieden alleen functionaliteit van een bepaalde machinesoort of een enkele processector. Een geïntegreerde informatieverwerking is hiermee echter niet mogelijk. Installatie- en machinefabrikanten hebben hier echter steeds meer behoefte aan en zoeken daarom een gecentraliseerde, efficiënte en branchespecifieke totaaloplossing voor geïntegreerde en geautomatiseerde productie-installaties.

Plant iT en brewmaxx bieden deze gecentraliseerde oplossing voor de voedingsmiddelen- en drankindustrie en de farmacochemie. Onze procesbesturingssystemen maken de integratie van alle productielijnprocessen mogelijk, zelfs van een complete productiefaciliteit. De hoge mate van standaardisering van onze procesbesturingssystemen biedt talloze voordelen, zoals de vereenvoudiging van processen (engineering) of de toepassing van een standaard gebruikersinterface (operaties). Dit laatste zorgt ervoor dat medewerkers van verschillende locaties inzicht hebben in extreem complexe productiemethoden. Of ze zich nu in Europa of de Verenigde Staten bevinden en of ze nu gebruik maken van de besturingsplatforms van Schneider Electric, Siemens of van die van Rockwell Automation.

Onze transparante non-compiler procesbesturingssystemen Plant iT en brewmaxx hebben een modulair ontwerp en zijn gebaseerd op het principe 'parametriseren in plaats van programmeren'. Dit betekent dat add-ons en aanpassingen kunnen worden aangebracht zonder de productie te onderbreken. Omdat er geen aparte programmeringscodes meer nodig zijn, is de automatiseringsoplossing transparanter en flexibeler. De centrale engineering-omgeving met de gezamenlijke database voor alle basissystemen en modules maakt een snelle inbedrijfstelling mogelijk. Ook is er minder onderhoud vereist en zijn er minder add-ons nodig voor toekomstige applicaties.