brewmaxx LMS: lijnbeheer voor vul- en verpakkingslijnen

In vele bedrijfstakken draagt het efficiënt en flexibel verpakken en het vullen van producten aanzienlijk bij tot het succes van de bedrijven. Bovendien moet u markttrends bepalen om klanten te winnen. Gezien het groeiend aantal nieuwe gemengde dranken, verpakkingsmaterialen en verpakkingsformaten staan zowel operatoren van installaties als verpakkingsbedrijven voor de uitdaging snel en flexibel op de nieuwe uitdagingen te reageren. De resulterende upgrades naar nieuwe specificaties vereisen niet alleen efficiënte werkmethoden, maar ook een zorgvuldig geplande logistiek om de juiste behandeling van containers en verpakkingsmaterialen te waarborgen. 

Het vullen en verpakken van producten zijn niet alleen de laatste, maar ook de meest kostenintensieve stappen in de keten van toegevoegde waarde. De toegepaste installaties zijn zeer complexe, met elkaar verbonden lijnen waarvan de beschikbaarheid tussen 50% en 75% ligt.
Uitvaltijd betekent verliezen. Omdat zelfs de kortste uitvaltijd, zogenaamde micro-stops, de doeltreffendheid van een systeem aanzienlijk kan verminderen. Verbeteringen zijn alleen mogelijk als de belangrijkste oorzaken van uitvaltijd kunnen worden geïdentificeerd.

De belangrijkste functies van een vul- en verpakkingslijn worden uitgevoerd door vullers, etiketteermachines, palletiseerders, transporteurs en speciale, bijkomende apparatuur zoals CIP (reiniging ter plaatse) en flash pasteurisatiesystemen. Gewoonlijk leveren alle installatiecomponenten die stroomopwaarts en stroomafwaarts van de centrale machine zijn geïnstalleerd een grotere nominale output dan de vuller om een probleemloze vulling te garanderen. Niettemin, stochastisch gesproken zal er altijd een risico zijn op toestanden of defecten die zich voortzetten naar de vuller, waardoor deze uitvalt.

Uitvaltijden minimaliseren, de efficiëntie van de afdeling maximaliseren

In deze context biedt een lijnbeheersysteem een geweldige oplossing en helpt het om de oorzaken van uitvaltijd te bepalen. brewmaxx LMS van ProLeiT biedt een add-on, die een makkelijke toegang tot de wereld van jet lijnbeheer waarborgt.
In tegenstelling tot traditionele LMS-oplossingen, biedt brewmaxx LMS een snelle, eenvoudige en kosteneffectieve implementatie met gereduceerde sensortechnologie, licentievereisten en technische vereisten. De extra functies van de add-on omvatten een interface met bestaande ERP-systemen en dankzij de gebruiksvriendelijke bediening via een webbrowser is de tijdrovende en complexe taak om een client te installeren niet langer nodig.

brewmaxx LMS registreert de uitvaltijd van het systeem en de machine automatisch, betrouwbaar en precies. De oorzaken van uitvaltijd en andere systeem- of ordergerelateerde gegevens kunnen op elk gewenst moment handmatig worden ingevoerd via drop-downboxen. En voorgedefinieerde oorzaken van storingen kunnen worden verholpen en uitgebreid op basis van uw individuele behoeften. De drempelwaarde voor micro-storingen kan ook afzonderlijk worden gedefinieerd.
De volledige gegevens kunnen tot in detail worden geanalyseerd met behulp van de drill-down-functie: uitvaltijden kunnen vervolgens hiërarchisch worden gerangschikt met verschillende details van de totale bottelarij tot afzonderlijke eenheden.
brewmaxx LMS voert vervolgens de gegenereerde rapporten uit op elke kantoor-pc in het intranet of op smartphones en tablets. Bovendien kunnen klantspecifieke gegevens worden ingevoerd en geëvalueerd.

De add-on brewmaxx LMS omvat de volgende functies:

  • Vullerstop tracker - analyse van de oorzaak van de storing en registratie van de duur ervan
  • Elektronische ploegendienst en orderlog
  • OOE-dashboard voor actuele prestatiegegevens
  • Bestellijst
  • Web-gebaseerde applicatie
  • LMS-rapportage

De speciaal voor deze add-on ontwikkelde automatiseringsklasse 'filler stop tracker' geeft alle lijngegevens rechtstreeks weer via de standaard gebruikersinterface van de Operation Manager. In het geval van storingen biedt deze gegevens de operator zeer snelle antwoorden op de vragen:

  • Welke lijn is gestopt?
  • Wat of wie heeft het probleem veroorzaakt?
  • Wat was de reden?

Het ontwerp van het elektronische schakel- en orderlog is vergelijkbaar met een persoonlijke organizer en maakt gegevensanalyses met betrekking tot de shift mogelijk. De bestellijst biedt gebruikers ook een overzicht van alle machines en hun respectievelijke status. Bovendien wordt hier gedetailleerde informatie over de respectievelijke orders opgeslagen, bv. materiële voorzieningen, enz.

Uitgebreide functies voor optimale prestaties

Het uitgebreide aanbod van add-ons voor brewmaxx LMS komt tegemoet aan de behoeften van verschillende professionele groepen in de procesengineering-industrie: bv. productmanagers profiteren van de snelle, op het web gebaseerde lijsten met de oorzaken en tijden van storingen, terwijl supervisors een gegenereerd rapport kunnen gebruiken om een overzicht te krijgen van de huidige installatiesituatie vooraleer een nieuwe shift wordt opgestart. De gebruiksvriendelijke, menu-gestuurde gebruikersinterface stelt installatie-operatoren in staat om snel en bijzonder consequent de oorzaken van storingen te bepalen. Op papier gebaseerde registratie, die altijd foutgevoelig was, is nu verleden tijd. Onderhoudspersoneel kan brewmaxx LMS eenvoudig uitbreiden door parameters te configureren. Ze krijgen ook een snel overzicht van de zwakke punten van een installatie en kunnen de optimalisatiemogelijkheden van de installatie identificeren.
In combinatie met brewmaxx -materiaal, de module voor procesgestuurd materiaalbeheer, is het ook mogelijk om batch-precieze logging en traceerbaarheid te bereiken.