Proces control technologie. Inclusief MES.

De toename van complexe productieprocessen hebben geleid dat de vereisten die door de proces control technologie zijn toegenomen. Productie-installaties en proces control systemen moeten in staat zijn om op een flexibele en snelle manier te reageren op veranderende eisen van de markt. Belangrijke onderdelen – zoals productieplanning, proces optimalisatie of kwaliteitsborging- eisen een voortzettende stroom van informatie van de productieniveau tot aan de business niveau. Manufacturing Execution Systemen (MES) verzekert per direct accurate informatie.

Tot nu werd MES en proces control systemen vaak gezien als twee opgesplitste gebieden. Daardoor besteden bedrijven veel tijd aan het implementeren van de opgesplitste MES oplossingen voor hun bestaande control systemen. Een groot probleem was de ontwikkeling van structuren en datalinks tussen PCS, MES en ERP-systemen aangezien de interpretatie van informatie van verschillende systemen niet mogelijk was. Dit resulteerde in diverse systeemlandschappen en talrijke applicaties van verschillende providers, wat de oorzaak was van de hogere onderhoudskosten.

Deze problemen zijn verleden tijd met onze proces control systemen Plant iT en brewmaxx dankzij de object-driven aanpak. Bijvoorbeeld de proces structuren, recept controle of het bedienen van philosophies kunnen simpel worden veranderd, aangezien de verbonden onderdelen niet worden veranderd. Dit verzekert de betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van alle ondergeschikte informatie en garandeert de belangrijke interpretatie van informatie voor de MES-functies.

Plant iT en brewmaxx ondersteunen de internationale normen S88 van de proces industrie en S95 voor MES. Onze control systemen bieden de volgende basis MES-functies voor de gehele installatie:

  • Specificatiebeheer
  • Orderbeheer met standaardbestellijsten
  • Resourcemanagement met productiegericht materiaalbeheer
  • Batch-traceerbaarheid
  • Beheer van recepten en materiaallijsten
  • Gegevensverzameling en analyse
  • Bedrijfsbrede rapportering
  • Archivering