Energiebeheersysteem brewmaxx EnMS

Gekwalificeerd energiebeheersysteem volgens DIN EN ISO 50001

Energiebeheersysteem voor industriële productie

De implementatie van een systematisch energiebeheersysteem volgens DIN EN ISO 50001, een internationaal erkende norm, helpt niet alleen om de operationele en productiekosten aanzienlijk te verlagen, maar blijkt ook een concurrentievoordeel en een effectief marketinginstrument te zijn.

brewmaxx EnMS is het energiebeheersysteem van brewmaxx en kan op elk moment worden geïntegreerd als een add-on voor procesbesturingssystemen. Hiermee kunnen productiebedrijven hun volledige potentieel realiseren voor het verbeteren van de energie-efficiëntie, het bepalen en documenteren van het energieverbruik voor de productie-installatie en het constant verbeteren van het energieverbruik.

De basis voor een energiebeheersysteem (EnMS) is de registratie van alle toestanden van primaire en secundaire energiebronnen en andere media. Een gedetailleerde analyse wordt uitgevoerd via energiemonitoring. Deze gegevens worden vervolgens weergegeven door middel van uniforme rapportage – vergeleken met variabelen over verschillende tijdsperioden. De parameters van het intelligente alarmsysteem (bij snel naderen of overschrijden van grenswaarden) worden ingesteld met behulp van gedefinieerde grenswaarden voor belastingspieken en verbruikers. Dit stelt operatoren in staat om voorzorgsmaatregelen te nemen: Belastingspieken vermijden en dalen op de beste manier gebruiken, is mogelijk.

Verwerving van energiegegevens

brewmaxx EnMS maakt het mogelijk om meerdere methodes voor het verzamelen van slimme energiegegevens te benutten. De conventionele acquisitiemethode bevat bv. de gemeten waarden van puls- en absolute-waardemeters, sommatie meters, berekende (virtuele) meters, differentiaalmeters, integrale meters en analoge waarden (bv. omgevingstemperatuur).

 

Op basis van de beschikbare interface kunnen de voorraadmeters van energieleveranciers direct worden gekoppeld, bv. via M-Bus en respectieve omvormers. Bovendien ondersteunt brewmaxx EnMS de offline verwerving van energiewaarden met behulp van mobiele data-acquisitie apparaten (PDA's). Deze identificeren de meters met behulp van barcode labels en vergemakkelijken zo de handmatige invoer van meterwaarden. Bovendien kan het importeren en exporteren van gegevens plaatsvinden via MS Excel.

brewmaxx EnMS ondersteunt de data-overdracht van energiewaarden, zowel van de brewmaxx-server als van externe servers en databases. De evaluatie en analyse van deze gegevens kan plaatsvinden op een werkstation (brewmaxx Client) van het procesbesturingssysteem of op een externe kantoor-pc met behulp van een energiefront-end.

Verzeker uw concurrentievoordeel met brewmaxx EnMS en profiteer van een gekwalificeerd energiebeheersysteem volgens de voorschriften van het Duitse federale overheidsdienst voor Economische Zaken en Uitvoercontrole (BAFA). Kleine brouwerijen tot grote internationale brouwerijgroepen gebruiken ons energiebeheersysteem. We voorzien u graag van een plan op maat en introduceren brewmaxx EnMS in uw brouwerij.

brewmaxx EnMS: De belangrijkste voordelen in één oogopslag

  • Detecteren van installatiegebieden met het hoogste verbruik
  • Onthullen van defecte eenheden en storingen, bv. lekken in de persluchtnetten
  • Het leveren van een gedetailleerde analyse van kritische installatiecomponenten
  • Analyse van verbruikswaarden en herkennen van verbruikers met het grootste besparingspotentieel
  • Piekbelastingsanalyse: Belastingspieken vermijden door een prioriteitsuitschakeling en herstartstrategie, inclusief volledig configureerbare minimale runtime en minimale en maximale uitvaltijden
  • Herkennen van herhaalde verbruikspieken door parallelle opstart van installatiecomponenten en rapportage van kritieke bedrijfsomstandigheden
  • Bewaken van geregistreerde waarden, bestaande uit uitvoer als een webrapport (SSRS) of via Excel
  • Definiëren van de optimalisatietijd met het bijvoegen van de analyse en evaluatie van de gerealiseerde besparingen
  • Gestandaardiseerde documentatie van gerealiseerde maatregelen om het energieverbruik te optimaliseren