De nieuwste procesbesturingstechnologie. Inclusief MES.

Al meer dan 30 jaar wordt ons modulaire procesbesturingssysteem Plant iT met succes gebruikt voor de automatisering, informatievoorziening en besturing van productielocaties in de proces industrie. Operationele gegevensverzameling, procesbesturingstechnologie, vloeistofverwerking, batchsystemen, functies voor volledig en locatieafhankelijk productiemanagement (MES) en de integratie van ERP, LIMS en onderhoudssystemen... al deze processen kunnen continu worden bestuurd en bewaakt met Plant iT.

Nog meer voordelen van onze automatiseringsoplossingen voor onze klanten

Alle Plant iT-basissystemen beschikken over een centrale technologische omgeving met een gedeelde database en een geïntegreerde parametriseringsinterface. Alle modules kunnen optioneel worden gecombineerd met de basissystemen, waardoor altijd het juiste Plant iT-systeem kan worden geïmplementeerd en uitgebreid op basis van de productiemethode en de ontwikkelingen in de industrie.

Plant iT is een door ProLeiT GmbH ontwikkeld objectgericht en PLC-gebaseerd procesbesturingssysteem met geïntegreerde MES-functionaliteit. Het kan worden gebruikt in combinatie met PLC's van verschillende fabrikanten en is verkrijgbaar in vijf talen. Juist vanwege deze hoge mate van flexibiliteit worden automatiseringsoplossingen op basis van Plant iT en brewmaxx wereldwijd in meer dan 110 landen gebruikt.

PlanT iT is gebaseerd op het principe 'parametriseren in plaats van programmeren'. Dit houdt in dat afzonderlijk programmeren wordt vervangen door parametrisering van technische en technologische functies. Door deze 'compiler-loze' systeemarchitectuur biedt Plant iT optimale mogelijkheden voor het maken van aanpassingen tijdens operaties. Aanpassingen aan het procesbesturingssysteem zijn zelfs mogelijk zonder te stoppen met de productie. Dit bespaart niet alleen tijd, maar geeft ons en onze klanten bovendien een belangrijk concurrentievoordeel.

Werken met Plant iT verloopt volgens gestandaardiseerde methoden. Standaardfuncties zoals voorgeprogrammeerde automatiseringsklassen garanderen de transparantie van het procesbesturingssysteem. Aanpassingen en uitbreidingen kunnen dus altijd worden getraceerd en vermenigvuldigd – een veilige investeringsoplossing voor de toekomst.

Plant Acquis iT

Verzamelen van productiegegevens

Met Plant Acquis iT worden gegevens met betrekking tot processen, operaties, machines en energie vastgelegd, verwerkt, gearchiveerd en beschikbaar gemaakt voor locatiebreed informatiebeheer.

Behalve het eenvoudig verzamelen van productiegegevens (PDA) of operationele gegevens maakt het ook een ad-hocevaluatie mogelijk van de vastgelegde gegevens en de bijbehorende visualisatie.

Meer

Plant Direct iT

Procesbesturingssysteem

Plant Direct iT is geen SCADA en ook geen HMI of DCS. Plant Direct iT is een open en PLC-gebaseerd procesbesturingssysteem met een uitgebreid aanbod aan technische en technologische automatiseringsklassen.

Het aanbod van technische basisklassen omvat apparatuuronafhankelijke functies (bijv. kleppen, drives, gemeten waarden en controllers) en functies voor geavanceerde apparatuur, bijvoorbeeld voor het parametriseren en besturen van frequentieomvormers.

Meer

Plant Liqu iT

Receptbeheer voor hybride processen

Plant Liqu iT is bij uitstek geschikt voor het besturen en bewaken van vloeistofverwerkingsprocessen. Het procesbesturingssysteem Plant Direct iT, inclusief Plant Acquis iT voor het beheer van productiegegevens, is naadloos geïntegreerd in Plant Liqu iT.

Het resulterende technologische integratieniveau biedt gebruikers de perfecte combinatie van operationeel gemak, veiligheid en transparantie.

Meer

Plant Batch iT

Receptbeheer voor batchprocessen

Plant Batch iT is het centrale procesbesturingssysteem voor de besturing en bewaking van batchverwerkingen op receptbasis.

Plant Batch iT is de ideale automatiseringsoplossing, waarbij een grote verscheidenheid aan productieorders voor diverse producten nauwkeurig en gelijktijdig wordt verwerkt door slechts één installatie.

Meer

Plant Integrate iT

MES, Reporting & Analytics

Plant Integrate iT maakt de "visualisatie" van alle productiegegevens mogelijk. Een essentiële voorwaarde voor het bereiken van deze doelstelling is geïntegreerd informatiebeheer op MES-niveau, dat oneindig kan worden geïntegreerd en beheerd in processequenties en afdelingen.

Plant Integrate iT kan worden gebruikt om de vereiste gegevens uit afzonderlijke productiegebieden samen te voegen en te evalueren. Toegang tot dit centrale informatieplatform via internetbrowser vindt plaats met behulp van Microsoft-standaardsoftware en biedt daarom maximale flexibiliteit en bescherming bij het realiseren van bedrijfsbrede MES-rapportagesystemen.

Meer

Algemene functies en voordelen van het procesbesturingssysteem Plant iT

Objectgericht, open en PLC-gebaseerd
procesbesturingssysteem

Transparant en schaalbaar
licentiemodel

Geïntegreerde MES-functionaliteit

Ondersteuning voor
overbodige systeemarchitecturen

Webgebaseerd divisieoverschrijdend
rapportagesysteem

... en …

 • Intuïtieve gebruikersinterface, ontworpen volgens de nieuwste functionaliteitsstandaard
 • Standaard bibliotheek met intelligente, vectorgebaseerde procesgraphics
 • Uitgebreide modulebibliotheek met voorgeprogrammeerde automatiseringsklassen
 • Process Screen Designer voor het maken van procesafbeeldingen
 • Production Report Designer voor het maken van productierapportages
 • Uitgebreide archiveringsfuncties
 • Energiebeheersysteem
 • In verschillende talen
 • Gebaseerd op standaard software (zoals databases en besturingssystemen van Microsoft)
 • Flexibele integratie van Plant iT-componenten
 • Registratie- en uitvoerfunctie van processen

Contact Plant iT

Annika Bauer
Senior Offer Manager
E-mail: proleitsales.request@se.com