Energiebeheersysteem Plant Acquis iT EnMS

Gekwalificeerd energiebeheersysteem volgens DIN EN ISO 50001 Energiebeheersysteem voor industriële productie

De implementatie van een systematisch energiebeheersysteem volgens DIN EN ISO 50001, een internationaal erkende norm, draagt enerzijds bij aan een aanzienlijke verlaging van de operationele en productiekosten, maar het blijkt ook een concurrentievoordeel en een doeltreffend marketinginstrument te zijn.

Plant Acquis iT EnMS is het energiebeheersysteem van Plant iT en kan altijd worden geïntegreerd als een add-on voor procesbesturingssystemen. Hiermee kunnen productiebedrijven hun volledige potentieel benutten voor het verbeteren van de energie-efficiëntie, het spotten en documenteren van het energieverbruik voor de productie-installatie en het constant verhogen van het energieverbruik.

De registratie van alle toestanden van primaire en secundaire energiebronnen en andere media vormt de basis voor een energiebeheersysteem (EnMS). Een gedetailleerde analyse wordt uitgevoerd via energiemonitoring. Daarna worden deze gegevens weergegeven via consistente rapportage– vergeleken met variabelen over verschillende periodes. De parameters van het intelligente alarmsysteem (bij het snel naderen of overschrijden van grenswaarden) worden ingesteld met behulp van gedefinieerde grenswaarden voor belastingspieken en verbruikers. Hierdoor kunnen operatoren preventieve acties ondernemen: Belastingspieken vermijden en dalen op de beste manier gebruiken, is mogelijk.

Verwerving van energiegegevens

Plant Acquis iT EnMS maakt het mogelijk om meerdere methodes voor het verzamelen van slimme energiegegevens te benutten. De conventionele acquisitiemethode bevat bv. de gemeten waarden van puls- en absolute-waardemeters, sommatie meters, berekende (virtuele) meters, differentiaalmeters, integrale meters en analoge waarden (bv. omgevingstemperatuur).

Op basis van de beschikbare interface kunnen de voorraadmeters van energieleveranciers direct worden gekoppeld, bv. via M-Bus en respectieve omvormers. Bovendien ondersteunt Plant Acquis iT EnMS de offline verwerving van energiewaarden met behulp van mobiele data-acquisitie apparaten (PDA's). Deze realiseren de meters met behulp van barcodelabels en vergemakkelijken zo de handmatige invoer van meterwaarden. Verder kan de import en export van gegevens plaatsvinden via MS Excel.

De gegevensoverdracht van energiewaarden wordt ondersteund door Plant Acquis iT EnMS, niet alleen van de Plant iT-server, maar ook van externe servers en databases. De evaluatie en analyse van deze gegevens kan plaatsvinden op een werkstation (Plant iT Client) van het procesbesturingssysteem of op een externe kantoor-pc via een energie frontend.

Profiteer van een gekwalificeerd energiebeheersysteem volgens de voorschriften van het Duitse Federale Bureau voor Economische Zaken en Exportcontrole (BAFA) en beveilig uw concurrentievoordeel met Plant Acquis iT EnMS. Kleine en middelgrote bedrijven, maar ook grote bedrijven gebruiken ons energiebeheersysteem. We voorzien u graag van een plan op maat en introduceren Plant Acquis iT EnMS in uw bedrijf.

Plant Acquis iT EnMS: The main advantages at a glance

  • Detecteren van installatiegebieden met het hoogste verbruik
  • Onthullen van defecte eenheden en storingen, bv. lekken in de persluchtnetten
  • Het leveren van een uitgebreide analyse van kritische installatiecomponenten
  • Analyse van verbruikswaarden en detectie van verbruikers met het grootste besparingspotentieel
  • Piekbelasting analyse: Belastingspieken voorkomen door een prioriteitsuitschakeling en herstartstrategie, inclusief volledig configureerbare minimale runtime en minimale en maximale uitvaltijden
  • Detectie van herhaalde verbruikspieken door parallelle opstart van installatiecomponenten en rapportage van kritieke bedrijfsomstandigheden
  • Bewaken van geregistreerde waarden, bestaande uit uitvoer als een webrapport (SSRS) of via Excel
  • Definiëren van de optimalisatietijd met het bijvoegen van de analyse en evaluatie van de gerealiseerde besparingen
  • Gestandaardiseerde documentatie van gerealiseerde maatregelen om het energieverbruik te optimaliseren