Batchbeheer voor modulaire procesinstallaties

Productlevenscycli worden steeds korter; het toenemende aantal nieuwe productlanceringen vereist een steeds grotere operationele flexibiliteit. Bijgevolg moet een grote hoeveelheid productiegegevens worden verzameld, gecontextualiseerd en geanalyseerd. Dit is echter alleen mogelijk met schaalbare en modulaire productie-installaties. In dit geval is intelligente batchautomatisering onmisbaar om te voorkomen dat men uit het oog verliest wat belangrijk is.

Het Plant iT Batch Orchestration System (BOS) van ProLeiT is uitgerust om alle uitdagingen van batchbeheer aan te gaan. Het creëert een flexibele omgeving voor fabrieksoperators die snel moeten reageren op dynamische veranderingen in de markt. Het is platformonafhankelijk en kan daarom effectief en efficiënt worden geïmplementeerd in bestaande productie-installaties.

Systemen voor het beheer, de bewaking en de controle van batchprocessen vormen de kern van de oplossing. Het BOS biedt een breed scala aan mogelijkheden voor interactie met lopende orders: recepten kunnen te allen tijde dynamisch worden geoptimaliseerd en uitgebreid en gestandaardiseerd. Deze optimalisaties kunnen materiaalverliezen aanzienlijk beperken. En komen zo ten goede aan het effectieve en duurzame gebruik van middelen. Dankzij receptgebaseerde batchcontrole wordt een constant hoog niveau van productkwaliteit gegarandeerd - ongeacht de batchgrootte.

Gebruiksvriendelijke dashboards stellen u in staat in real time kerncijfers op te stellen en geven waardevolle inzichten in bijvoorbeeld procesverlopen of de bezetting van de installatie. Uiteraard is het BOS van ProLeiT geïmplementeerd volgens de ISA-88 standaard en voldoet het aan CRF21 Part 11.

De belangrijkste voordelen van het Batch Orchestration System in een oogopslag

 • Efficiëntie
  Het Plant iT Batch Orchestration System verhoogt de efficiëntie van de fabriek en genereert software CapEx besparingen. Configureerbare parameters en flexibele fabrieksstrategieën helpen operators een maximale vermogenswaarde te bereiken en ongewenste fabrieksomstandigheden te voorkomen.
 • Flexibiliteit
  Batchorkestratie zorgt voor de grootste flexibiliteit bij het uitvoeren van productieorders. Lopende recepten of batches kunnen worden aangepast, uitgebreid en geïndividualiseerd. De maatregelen worden geregistreerd en kunnen worden gebruikt voor audits.
 • Transparantie
  Dankzij de overzichtelijke dashboards zijn alle kerncijfers in real time beschikbaar. Het BOS van ProLeiT zorgt voor duurzame en transparante producten. Ook de traceerbaarheid van de productieketen is gewaarborgd.
 • Bruikbaarheid
  Ontworpen met maximale gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd, zorgt de BOS van ProLeiT voor een snel integratieproces voor nieuwe operatoren. Vertrouwd raken met de gebruikersinterface en leren hoe deze effectief te gebruiken is een snel en intuïtief proces.
 • Onafhankelijkheid
  Het Batch Orchestration System is platform agnostisch. Het beschikt over variabele interfaces met andere systemen, databases en controles. Dit maakt het tot een flexibele oplossing die ook kan worden gebruikt met bestaande SCADA-oplossingen, ongeacht het besturingsplatform. Wij geven u graag advies over het gebruik van het Plant iT Batch Orchestration System in uw procesinstallatie!